2014-08-14 | 18:21:04

Dag 1, Nikkaluokta - Kebnekaise 19km

Bussen från Kiruna gick kl.6.30 till Nikkaluokta där vi skulle starta våran vandring. Väl där så satt vi oss ner och bara tog de lugnt, fyllde på vattenflaskorna och checka in oss så vi fick vårat vandringspass och kartan. Vandringspasset är för att stämpla på alla checkpoints på vägen så man bevisar att man verkligen gått där.
 
Kl 9.00 så börjar dom räkna ner till 10 sen går vi alla iväg. Var en härlig känsla och jävligt häftigt. Många hundar var med också så Nemo var inte ensam hund iaf. Var en stor hund som såg ut som en varg som ville attakera Nemo hela tiden och dom som hade den stora hunden var asiater och små som tusan och de var bara tjejen som höll i han och hon höll på tappa han hela tiden. Så vi kallade den hunden för vargen resten av vägen :)
 
Vi gick i 7km till en sjö där vi fick renburgare och vi vilade även där med. Var jätte fin och Nemo fick bada lite och ha de gött. Därefter gick vi vidare och de var otroligt varmt för inga moln och solen var framme hela tiden.
 
Var en ganska bra terräng endå och spångar lite här och där. Men endå mycket stenar på vägen. Väl framme vid Keb så gjorde vi mat och pratade och hade de trevligt. Vissa gick vidare och sov lite längre bort men jag, Jennifer, Matilda och Hasse sov vid keb. Vi satt upp tältet och gjorde de mysigt för oss. Nemo hade nog mysigast för han kröp nära mig och somna så gott så. Men jobbig på natten för han låg på mitt huvud och tryckt ner mig i fotändan så han var ganska jobbig på natten.
 
Nemo ville inte sitta på eget säte utan ville vara med grabbarna. (eller var de för att dom hade nå mat?)





Framme vid Keb. station.



 

En bra bananhållare på väskan :)

Här fick vi renburgare som var supergott..

 
0 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: